[wd_asp id=1]

#ESA Industri & Installation – Live via webben

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag
Vet du vem som gör vad i elsäkerhetsarbetet? I vår kurs lär du dig att arbeta tryggt och säkert. Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) är ett planeringsverktyg för att förebygga skador och klarlägga organisation, roller och vilka arbetsuppgifter som följer med varje roll. ESA Industri och installation är baserad på reglerna i SS-EN 50110-1 och samordnad med ESA-14. Arbetsmetoderna är anpassade för de driftförhållanden som finns på större arbetsplatser.
Kursmål
Du kan använda kursen som ett komplement för att förebygga elolycksfall i större eller komplicerade anläggningar. Du vet hur en elsäkerhetsorganisation är uppbyggd och vem som ska göra vad.
Innehåll
- Elsäkerhetsorganisationen - Planering av arbete - Riskhantering - Skriftlig bevisväxling - Skötsel och underhåll - Arbetsmetoder Som kurslitteratur används ESA – Industri & Installation som framtagits i ett samarbete mellan IN, FIE och Svensk Energi. Kursen avslutas med ett slutprov. Godkänd kursdeltagare får personligt certifikat.
Målgrupp
Alla som arbetar på eller nära anläggningar där ESA – Industri & Installation tillämpas.
Förkunskaper
Erfarenhet av elanläggningar.
Övrig information
Kursen genomförs via weblänk som skickas med mail i samband med kursen. Du behöver tillgång till en dator eller surfplatta vid kurstillfället. Publikationen ESA Industri & Installation ingår som kurslitteratur, önskar du flera exemplar kan du köpa dem från IN Förlag .
Priser

Ordinarie pris

4 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Medlemspris 1

4 300 kr exkl moms

Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare.

Medlemspris 2

2 400 kr exkl moms

Elektriker från Installatörsföretagens medlemsföretag som omfattas av installationsavtalet. Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta