Search
Generic filters
Exact matches only

7 glödheta utbildningar i höst

Idag kom beskedet. INSU får klart att driva 7 yrkeshögskoleutbildningar i höst. Nya för året är Kyl- och värmepumptekniker och VVS-ingenjör. INSU kan erbjuda fler människor att arbeta i en utmanande, växande framtidsbransch. Idag kom det positiva beskedet från Myndigheten för yrkeshögskola. INSU får starta totalt sju stycken yrkeshögskoleutbildningar hösten 2020. Sex av utbildningarna är på distans.

 

Viktig dag för alla Sveriges utbildare

Den 8 januari är en viktig dag för alla Sveriges utbildare som har ansökt om att få bedriva yrkeshögskoleutbildningar. På morgonens presskonferens meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan sitt beslut. INSU Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter har beviljats att i höst starta totalt sju utbildningar.

• Kyl- och värmepumptekniker
• VVS-ingenjör
• Elteknikingenjör med AL
• Auktoriserad Elinstallatör – tidigare beviljad utbildning
• Kalkylator inom VVS – tidigare beviljad utbildning
• Projektledare EL- tidigare beviljad utbildning
• Projektledare VVS – tidigare beviljad utbildning

Intresseanmälan yrkeshögskolan INSU

Fler yrkeshögskoleutbildningar på distans

Maria Tengner, Verksamhetschef för yrkeshögskolan på INSU, säger:
– En framgångsmarkör är att vi på INSU har satsat på att ta fram fler yrkeshögskoleutbildningar på distans. Och idag såg vi att MYH tänker på samma sätt som vi.

Ända sedan INSU startade sina yrkeshögskoleutbildningar har man för varje år kunnat notera ett allt högre söktryck. Statistiken på dem som tar examen i juni 2019 vid INSUs yrkeshögskola visar fina siffror.
– Så många som över 80% har idag ett arbete som motsvarar deras utbildning. Det är jättekul att se att så många når sina mål!

Att INSUs yrkeshögskoleutbildningar är eftertraktade beror även på att de är specialutformade för att möta el-, VVS- och kyl- & värmepumpföretagens behov av kompetens. En annan fördel är att de är avgiftsfria och CSN-berättigade samt att flera utbildningar kombinerar teori med praktik.

 

Skräddarsydda utbildningar för den som vill yrkesväxla

INSUs vd Jens Back ser dagens besked som en mycket positiv trend som gynnar samhället. INSUs utbud i höst kommer att ge allt fler människor möjligheten att arbeta i vår spännande bransch. VVS-ingenjör och kyl- och värmepumptekniker är skräddarsydda utbildningar för den som vill yrkesväxla och göra karriär i en ny bransch.

– Vi ger möjligheter för människor att vidareutveckla sig inom sitt yrke, eller välja en ny yrkesroll men att vara kvar inom samma bransch. Några av utbildningarna kräver inte branschbakgrund, så det är perfekt för de som vill skola om sig. Vi vill också påminna arbetsgivarna om att detta är en ny och attraktiv väg att kompetensutveckla sin personal.

 

För dig som vill söka INSU yrkeshögskola 2021
Ansökan öppnar 8 februari på https://lms.wpinsu.tankbar.com/yrkeshogskola/